Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر علوم گفت: برگزاری طرح اندیشه تمدن ساز یک نوع مشورت ملی برای تمدن سازی است و این موجب می‌شود که فکر از حکیمان و اجرا با حاکمان باشد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زلفی گل، وزیر علوم تحقیقات و فناوری در مراسم اختتامیه اولین دوره طرح ملی اندیشه تمدن ساز ویژه اساتید دانشگاه‌ها که در محل دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: باید از کسی که ایده طرح اندیشه تمدن ساز که یک طرح علمی و اندیشه‌ای است را ارائه داده تقدیر و تشکر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری طی این مدت چند طرح با ارزش را اجرا کرده که یکی از آن‌ها طرح اندیشه تمدن ساز و دیگر اعزام هزار نفر از نفرات برتر کنکور سراسری سال گذشته به مشهد مقدس بوده است.

وی با بیان اینکه طرح اندیشه تمدن ساز یک طرح علمی سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است که به نوعی اندیشه‌های تمدن ساز را پوشش می‌دهد، تصریح کرد: با توجه به استقبال بی نظیر نفرات برتر کنکور از برنامه نهاد نمایندگی رهبری در مشهد مقدس وزارت علوم این آمادگی را دارد تا از نهاد برای اعزام دانشجویان برتر کنکور امسال به مشهد مقدس حمایت کند.

زلفی گلد افزود: اگر ایده‌های جدید را در عرصه علم، فرهنگ و نوآوری عملیاتی کنیم حتما تاثیرات زیادی در پی خواهند داشت که یکی از این نوآوری‌ها باید در همین برنامه‌ها مانند اعزام دانشجویان برتر کنکور به مشهد مقدس اتفاق بیفتد.

وزیر علوم با تاکید بر اینکه وزارت علوم از هر ایده نوآورانه در حوزه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی حمایت می‌کند، چون همه ما در یک تیم هستم و برای یک هدف تلاش می‌کنیم، گفت: رهبری در آخرین دیدار خود با دانشجویان تمام قد از دانشگاه‌ها حمایت کردند و این حمایت توطئه دشمنان و ایادی سلطه را خنثی کرد، چون دشمنان امید زیادی داشتند که دانشگاه‌ها را در مقابل نظام قرار بدهند، ولی با حمایت رهبری از دانشگاه‌ها و نقش آن‌ها در توسعه جامعه اسلامی نقشه آن‌ها خنثی شد البته حقیقت هم همین است، چون ما امروز با نقش آفرینی دانشگاه‌ها دارای رتبه اول علمی در منطقه هستیم و توسعه کشور در حوزه‌های مختلف مرهون اساتید دانشگاه‌ها و دانش آموختگان آن است به هر روی ما باید قدردان کسانی باشیم که با کار جهادی پیشرفت کشور را رقم می‌زنند.

وی با بیان اینکه فرهنگ مناسب شرایطی را ایجاد می‌کند که علم اندیشه و تفکر رشد کنند گفت: بزرگترین سرمایه جاودانه هر کشوری ایجاد فرهنگ سالم است، چون وقتی که بحث از تمدن می‌کنیم منظور این است که تمدن در یک بستر مادی و معنوی شکل بگیرد و بر روی رفتار سایر حاکمان و شهروندان تاثیر بگذارد.

زلفی گل با بیان اینکه ما باید فرهنگ را به گونه‌ای شکل دهیم که اولا تجربیات گذشتگان را قدر بدانیم و اشتباهات را تکرار نکنیم و از طرفی از ظرفیت‌های مادی و معنوی جامعه بهره بگیریم و تلاش کنیم که این فرهنگ مادی و معنوی برای سایر جامعه الگو شود، تصریح کرد: ایده‌ای که در قالب طرح اندیشه تمدن ساز عملیاتی شده حداقل نتیجه آن این است که ما آرزوی خود را برای دین و کشورمان مشخص کرده ایم، چون این خیلی مهم است که یک جامعه و حکومت آرزوی تمدن سازی داشته باشد. پس باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم که این آرزو را محقق سازیم. البته تلاش برای تحقق این آرزو موجب می‌شود که ما تمام ظرفیت‌های خود را برای تمدن سازی به کار ببریم.

وزیر علوم گفت: امروز خانواده‌ها حاضرند برای اینکه فرزندان شان تحصیل کنند هزینه بپردازند و این نشان می‌دهد که تحصیل، علم، آموزش و ارتقای دانایی در سبد شهروندان ما جایگاه ویژه‌ای دارد پس باید از این ظرفیت نهایت استفاده را ببریم و آن را مدیریت کنیم تا تمدن نوین اسلامی شکل بگیرد و قطعا یک بخش از این تمدن را تاریخ و بخش دیگر از آن را دین شامل عدالت، کنترل‌های جمعی و توجه به مستضعفین شکل می‌دهد و قطعا در تمدن‌های مادی چنین نگاهی وجود ندارد.

وی تصریح کرد: تمدن‌های غربی منافع قشر خاصی را به سایر اقشار ترجیح می‌دهند، ولی در تمدن اسلامی عدالت، خمس، زکات، لقمه حلال و حرام و کنترل‌های درونی مورد تاکید است. مضاف بر این در تمدن مادی اعتقاد دارند که صرفا باید جامعه را براساس قانون کنترل کنند، ولی در جامعه اسلامی هم قانون و هم کنترل‌های درونی ملاک است.

زلفی گل گفت: در تمدن اسلامی شهروندان آنچه را برای خود می‌پسندند برای دیگران هم خواهند پسندید، ولی در تمدن مادی از آن سر دنیا می‌آیند و به منافع دیگر کشور‌ها دست درازی می‌کنند.

وزیر علوم تصریح کرد: برگزاری طرح اندیشه تمدن ساز یک نوع مشورت ملی برای تمدن سازی است و این موجب می‌شود که فکر از حکیمان و اجرا با حاکمان باشد.

وی با بیان اینکه طرح اندیشه تمدن ساز یک طرح پر نتیجه و کم هزینه است گفت: امیدواریم روزی آرزوی ما برای تحقق تمدن اسلامی محقق شود و زندگی مادی و معنوی ما در این تمدن شکل خاصی به خود بگیرد. معتقدم طوفان علمی و فکری که در قالب طرح اندیشه تمدن ساز شکل می‌گیرد دستاورد‌های ارزشمندی خواهد داشت و من این کار را می‌ستایم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زلفی گل اختتامیه طرح اندیشه تمدن ساز برای تمدن سازی مادی و معنوی دانشگاه ها برتر کنکور وزیر علوم مشهد مقدس زلفی گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۶۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهبردهای علمی و علمی امام صادق(ع) در مقابله با سطحی نگری فکری و عمل گرایی افراطی

حجت الاسلام حمید احمدی عضو بعثه مقام معظم رهبری و مدیر کمیته فرهنگی آموزشی اربعین در گفت وگو با خبرنگار آنا درباره فعالیت‌های علمی و عملی امام صادق(ع) گفت: امام جعفر بن محمد (۱۴۸- ۸۳ه. ق) در بحرانی‌ترین اوضاع جهان اسلام؛ در شرایط شکل گیری جنبش عباسیان و سقوط دولت امویان، امامت و رهبری شیعیان را برعهده داشت.

وی ادامه داد: شخصیت ممتاز علمی‌ و اخلاقی عصر خود، مرجعیت علمی، فکری و اخلاقی مسلمانان و شیعیان، تکمیل کننده نهضت علمی و فرهنگی امامان پیشین و نیز بنیان‌گذار مکتب جامع حقوقی و فقهی و فکری و فرهنگی شیعه است. شیخ مفید اندیشمند بزرگ اسلامی می‌نویسد: در میان علمای اسلام از کسی به اندازه امام صادق علیه‌السلام حدیث نقل نکرده‌اند. (الاختصاص، ص۱۶۶) از امام صادق علیه‌السلام افزون بر علوم حدیث و فقه، در دیگر مسائل علمی و سیاسی و فرهنگی نیز معارف ارزشمندی به یادگار مانده است.

مدیر کمیته فرهنگی آموزشی اربعین آغاز امامت آن حضرت را آغاز دوران جدیدی در تاریخ شیعه به شمار آورد و ادامه داد: این دوران فرصت مناسب برای بیان قواعد این مذهب و انسجام آن پیش آورد؛ چرا که این دوره، هم از جهت سیاسی و هم از نظر فرهنگی، در خور توجه بود. از نظر سیاسی، این دوره عصر انتقال حکومت از بنی امیه به بنی‌عباس است. در واقع این نزاع مقداری از فشار‌ها وارده بر امام و شیعیان را در مقطعی فروکاست.

وی بیان کرد: با این همه نباید در این دوره از پیچیدگی اوضاع و وقوع بسیاری از حوادث تاریخی، نهضت‌های خشونت آمیز، که نتایج طبیعی فعالیت‌های مختلف ذیل جریان‌ها و تلاش‌های انقلابی و نیز مواضع غیر‌اصولی و سازش‌کارانه اهل حدیث و توجیه‌گران بود، غافل ماند.

جهاد گسترده فکری و فرهنگی امام صادق در مقابل غلات و ملحدان

حجت الاسلام احمدی با تاکید بر جنبه فرهنگی گفت: از حیث فرهنگی، دورانی بود که بیشتر علوم اسلامی از جمله فقه و حدیث تدوین و منتشر شد و علم کلام نیز که بنیان گذاران آن تحت تأثیر علوم یونانی بودند، مجال بروز یافت. امام صادق علیه السلام در چنین موقعیت و فرصتی برای تبیین و ترویج و رشد معارف و علوم مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام و از سویی دیگر در صیانت از آن در برابر سایر فرق همانند غُلات و ملحدان و ظاهرگرایان و عمل‌گرایان افراطی به جهاد گسترده فکری و فرهنگی دست زد.

وی با بیان اینکه هنگامی که جامعه در ساحت فرهنگ و اندیشه دچار چالش و بحران است، عالمان و راهبران جامعه در مقابله با آن نیز ناگزیر به استفاده از سلاح فکر و فرهنگ هستند، اظهار داشت: امام صادق علیه‌السلام، این جهاد بزرگ را هوشمندانه و بر پایه قواعد و با اتخاذ راهبرد‌های عالمانه و کارآ طراحی و به پیش برد. چون که حرکت و تلاشی به بار خواهد نشست که بر قواعدی استوار و بر اندیشه عمیق و درست بنا گردد و آغاز کند.

عضو بعثه مقام معظم رهبری راهبرد اول را تشریح کرد و گفت: حفظ و رسمیت بخشی سرمایه‌های ارزشمند معنوی و انسانی که از مدرسه امامان علیهم‌السلام در اختیار داشت که این سرمایه رهاورد نهضت خونین و الهی حضرت سیدالشهدا علیه السلام و نهضت فکری و فرهنگی امامان قبل از خود بود. راهبرد دیگر امام که بسیار هوشمندانه و با درک درست شرایط و آینده‌نگری خردمندانه اتخاذ و به اجرا گذاشت، قدرت بزرگ ایجاد شده متمرکز را متکثر و در شهر‌های کانونی به صورت شبکه‌ای نظامند و منسجم پراکنده ساخت تا هم هنگام مواجهه با تهدید همه این سرمایه ارزشمند، آسیب نبیند و هم عقبه‌ها و امتداد این قدرت را در عمق جامعه بگسترانند. به بیان جامعه شناسان قدرت پراکنده در صورتی که منسجم شوند و با لبه‌های اجتماع گره بخورند، می‌توانند طوفانی به راه بی‌اندازند و جنبش‌های بزرگ و عمیقی را خلق کنند.

حجت الاسلام احمدی ادامه داد: در راستای همین راهبرد امام عالمانی از شاگردانش به تدوین رساله‌ها و کتب در مسائل مختلف علوم اسلامی روی آوردند. همانند محمد بن نعمان احول که از بلندپایگان و شاگردان امام صادق علیه‌السلام و از اصحاب امام کاظم علیه السلام آسا. وی صاحب چند اثر در بحث امامت است. امام با استناد به حدیث نبوی که فرمودند: " قیدوا العلم " علم و دانش را با نوشتن به بند بکشید، به شاگردان و اصحاب خود توصیه می‌کردند که دانش خویش را مکتوب کنند. امام در بیانی فرمودند: از‌نوشته‌های خود نگهداری کنید، زیرا به زودی به آن نیازمند می‌شوید.

وی با اشاره به راهبرد امام صادق علیه‌السلام در مبارزه با اندیشه‌های سطحی و عمل‌گرایی افراطی گفت: امام در این راهبرد، هم مبارزات‌ایجابی را در پیش گرفت و هم به جهاد سلبی اهتمام ورزید. عشق مفرط در کنار سطحی نگری و جهل، دفاع بد از دین و آیین و فرهنگ دینی، تن دادن به تفاسیر و قرائت‌های دانشمندان بی‌بهره از علوم آل‌الله و موقعیت نشناسی برخی خواص و عالمان در طرح معارف متعالی دینی و نیز عدم درک درست برخی معانی بلند دینی و منزلت امامان معصوم، سبب پیدایش و ظهور عقیده‌های انحرافی مثل غُلُو شد.
عضو بعثه مقام معظم رهبری ادامه داد: پیروان این اندیشه مسلمانانی سطحی نگر بودند که با وجود دوستی و محبت به اهل بیت علیهم‌السلام از گوهر دین بهره‌ای نبرده بودند. اعتقاد به الوهیت امام و نظریه تناسخ و تشبیه و امثال آن رهاورد این نوع دین‌داری بود که در عصر امام صادق علیه‌السلام رو به فزونی بود.

حجت الاسلام احمدی اضافه کرد: امام با تبیین و دفاع منطقی و عقلانی از نظریه امامت و جایگاه امام در جامعه، عموم مردم را از ارتباط با آنان منع کرد و عالمان را به اندیشه ورزی و برخورد‌های عالمانه برای مقابله با آنها فراخواند. دوری از مناسک و عدم تقید به عبادات شرعی، خطر و تهدید جدی برای جامعه شیعیان محسوب می‌شد که مبارزه با آنانی که مدعی محبت سرسختانه به امام بودند، جز از امام با یک تلاش گسترده و عالمانه و درک درست ممکن نبود.

وی ادامه داد: در کنار این دیدگاه افراطی حاصل سطحی نگری، عمل‌گرایان افراطی که عمدتاً از گروه‌های شیعی بودند، نیز جنبش‌هایی را در مبارزه با حکومت و صاحبان قدرت سیاسی به راه انداخت که اساس نظریه‌شان، به کانونی و محوری بودن قیام مسلحانه در راست دینی و خلوص ایمانی تلقی می‌شد. همانند جنبش‌های متعدد علویان که قیام به شمشیر، شرط ایمان شمرده می‌شد.

امام صادق (ع) با رعایت اصل تقیه، مبارزات بی‌ثمر را نفی کردند

حجت الاسلام احمدی با اشاره به اینکه امام با نفی مشروعیت حکومت‌ها با رعایت اصل تقیه، مبارزات بی‌ثمر را نفی کردند و تایید نکردند، اظهار داشت: چنان‌چه در مقابل انتقاد منصور عباسی از امام در بحث جنبش علویان فرمودند: این حرکت مورد حمایت مردم نیست. جنبش‌هایی که گاه آلت فعل دشمن قرار می‌گرفتند و یا باعدم ملاحظه شرایط سیاسی و اجتماعی، باعث هدر رفت سرمایه انسانی شدند. امام به جد با تبیین مواضع مکتب اهل بیت، شیعیان را از فرو افتادن در دام آنان دور نگه داشت. چنان‌چه خود در هنگام قیام نفس زکیه از مدینه خارج شدند و به منطقه فُرع در راه مدینه به مکه رفتند و تا پایان قیام در آن‌جا ماندند.

وی ادامه داد:این راهبرد‌های امام منتج به این شد که باید به عالمان آل محمد و شاگردان معتمد ایشان اقتدا کرد. فرهنگی را بنا نهاد که راه و طریقت مکتب اهل بیت علیهم‌السلام، راه اعتدال و تمسک به سیره و روش و اندیشه امامان، دال مرکزی آن است و این فرهنگ با جهاد علمی و فکری، امام باعث حفظ گوهر معنوی دین و اساس دیانت محمدی شد؛ و این راهبرد به عنوان سنجه و میزان درستی مکتب و هر نوع عمل و اندیشه شیعی، قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری سی‌امین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • واکنش دانشگاه تهران به حاشیه‌ سازی‌های اخیر درباره همکاری با جمیله علم الهدی
  • امام صادق (ع) بنیانگذار تمدن نوین بشری
  • برگزاری وبینار بین‌المللی «شیخ بهایی؛ معمار تمدن‌ساز»
  • پیروان امام صادق(ع) در مسیر تمدن‌سازی
  • راهبردهای علمی و علمی امام صادق(ع) در مقابله با سطحی نگری فکری و عمل گرایی افراطی
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده